اقتصاد > اقتصاد کلان - باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: کارشناسان بر این باورند که شعار سال 94 با همراهی و اتحاد ملت ایران توانست از قالب شعار به منصه ظهور برسد.
همه ساله شعار محوری از سوی رهبر معظم انقلاب به تناسب شرایط و اقتضائات زمانی به عنوان نقشه راه کشور اعلام می گردد که نقش به سزایی در تحقق آرمان های انقلاب اسلامی دارد.
این شعار در سال 94 تحت عنوان "دولت و ملت؛ همدلی و هم زبانی" از سوی ایشان اعلام گردیده بود، که فرصتی گران بها برای مجموعهی قوای کشور و به خصوص دولت به عنوان سکاندار اجرایی کشور و ملت ایران به عنوان صاحبان کشور بوده است.
رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزیشان ضمن معرفی "ملت" بهعنوان "کارفرمای دولت" بر خصوصیت مهمی از این کارفرما اشاره فرمودند که "عزم" بود. ایشان تأکید کردند که "عزم ملی و مدیریت جهادی" از ویژگیهای تحقق این شعار قلمداد میشود.
اولین موضوعی که در این شعار مطرح می شود به ملت مربوط بود مخصوصاً در راهپیماییهای عظیم و متعددشان بهطور کامل محقق شد و معلوم شد که از طرف ملت عزم لازم وجود دارد؛ اما از نظر تحقق "مدیریت جهادی' تعدادی از کارشناسان معتقد هستند که به کاملی عزم ملی نبود و صرفاً هر جا مدیریت جهادی بروز پیدا کرد، پیشرفتهایی نیز حاصل شد.
در همین راستا رئیسجمهور و بسیاری از مقامات دولتی قول تحقق این موضوع را از ابتدای امسال داده بودند تا در سال جدید (۹۴) تعامل، همدلی و همزبانی بهتری با مردم توسط خودشان و دستگاههای تحت مدیریت خود، برقرار کنند.
اما با گذشت یک سال از نامگذاری سال 94 چقدر در مسیر تحقق این شعار گام برداشته شده است.
هدف اصلی در شعار امسال با رهنمودهای رهبری محقق شدند
غلامرضا کریمی، عضو هیئتعلمی دانشگاه خوارزمی درباره ارزیابی اش از تحقق شعار امسال، "دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی" و نمودهای عملی شعار سال گفت: رهبر معظم انقلاب با تیزبینی و هوشیاری ۲ مسئله مهم را پیش روی کشور میدیدند که لازمه تحقق آن همراهی و همدلی مردم با دولت در بحث به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای و دیگری انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی بود.
وی افزود: ایشان با طرح نهایی برجام با ۹ شرطی که تعیین کردند، شکافی که میتوانست میان دولت و ملت در این خصوص به وجود بیاید تحت تاثیر سخنان ایشان کمرنگ شد و انسجامی در جامعه پیرامون بحث برجام صورت گرفت و ملت و دولت به موضع واحدی در این زمینه رسیدند.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه خوارزمی در پایان گفت: با دو تمهید دیگر رهبری همدلی و همزبانی افزایش یافت و مشاهده شد که ۶۲ درصد مردم که درصد بالایی است، در
انتخابات شرکت کردند که نشاندهنده اقتدار در نظام جمهوری اسلامی، مشروعیت و کارآمدی الگوی مردمسالاری دینی بود که توانست ایران را در مجامع بینالمللی بار دیگر طنینانداز کند.
قانون اساسی ذاتاً دارای هویت ایجاد همزبانی و همدلی سید جهانگیر آقازاده کارشناس حوزه اقتصاد در خصوص میزان تحقق همدلی و همزبانی میان دولت و ملت گفت: به نظر من قبل از ارزیابی میزان همدلی در هر سطحی از جمله بین دولت و ملت باید تعریف مشترکی از همدلی داشت. در گام بعد باید دید همدلی چگونه رخ میداد.
وی ادامه داد: در حوزه اقتصادی، توجه جدی به اقتصاد مقاومتی و تأکید بر تولید داخلی، توجه جدی به مزیت رقابتی منطقهای و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در همه مناطق جغرافیایی باید محوریت میداشت تا شعار امسال محقق شود.
وی افزود: در حوزه اجتماعی تأکید جدی بر نهاد خانواده به عنوان اساسیترین رکن نظام اجتماعی در ایران لحاظ شد و در نهایت قانون اساسی بهترین قطب نمای دولت در تحقق شعار سال بود. مهمترین و محکمترین پشتوانه دولت در تحقق شعار سال قانون اساسی بود. قانون اساسی ذاتاً دارای هویت ایجاد همزبانی و همدلی همه مردم با همدیگر، با دولت و با کشورهای دیگر را نشان داده است.
همدلی و همزبانی دولت با بخش خصوصی محمدرضا نجفی منش عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نیز گفت:دولت در سال 94 همزبانی و همدلی با بخش خصوصی را آغاز کرد و آخرین نمود آن حضور هیئت اقتصادی به همراه رئیس جمهور به ایتالیا و فرانسه بود.
تلاش برای تحقق شعار سال 94 از سوی مسولان مقیمی نماینده مجلس عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص تحقق شعار سال 94 اظهار داشت: دولت و مجلس سعی کردهاند تا آن را به نحو احسنت محقق کنند در این میان دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی ساماندهی پروژهها استانها و اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی که تنها راه برونرفت از وضعیت رکود بوده همزبانی خوبی داشته است.
وی همچنین افزود: تنها راه برون رفت از وضعیت اقتصادی نگاه به درون و استفاده از حداکثر ظرفیتهای درونی است.
مقیمی تصریح کرد: متاسفانه در سال 94 در حوزه عملیاتی بیشترین واردات را نسبت به سال گذشته داشتیم و همچنان فراوانی واردات باعث مشکلات اقتصادی و از کار افتادن بخش تولید داخل شده است.
رکود مجال تحقق اهداف سال را نداد محمدحسین میر محمدی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص تحقق شعار سال 94گفت: باتوجه به اینکه سال گذشته اقتصاد در رکود به سر می برد نباید انتظار داشت که این شعار در راستای تحقق اهداف مجال خودنمایی داشته باشد.
وی ادامه داد: بخش خصوصی و بنگاههای فعال اقتصادی از عملکرد دولت در این سال راضی نبودند.
میرمحمدی همچنین افزود: ما فقط در زمینه کنترل نرخ تورم شاهد استحقاق این امر (شعار) بودهایم.
این نماینده مجلس گفت: مشکلات رکود اقتصادی باعث شد که اکثر فعالیتهای اقتصادی متوقف و یا تعطیل گردد که این امر علیرغم میل تولیدکنندگان بوده لذا همدلی در این بخشها اتفاق نیفتاده است.
نظرات شما عزیزان: